header banner
Default

Bitcoin Weekoverzicht: Verlies van $100 miljoen door handelaar in Europa en Binance


In dit weekoverzicht hebben we het meest opmerkelijke en belangrijke nieuws voor je op een rij gezet. Er gebeurde genoeg in de wereld van bitcoin en crypto.

Europese Banken Tonen Groeiende Interesse in Cryptomarkt dankzij Nieuwe Regelgeving

VIDEO: $10,000 Profits in one bitcoin trade! Binance Futures trading.
Sats Income

Terwijl de Amerikaanse regelgevers hun grip op de cryptomarkt versterken, lijkt Europa een vruchtbaarder terrein te worden voor digitale valuta-initiatieven. Bitstamp, een pionier in de wereld van cryptocurrency exchanges, heeft onthuld dat het in gesprek is met prominente Europese banken over mogelijke samenwerkingen in de cryptosector.

Deze toenemende interesse van traditionele financiële instellingen in Europa wordt aangewakkerd door de recent geïntroduceerde MiCA-regelgeving. Deze regels lijken de weg te effenen voor een soepelere integratie van digitale activa in het conventionele financiële landschap.

Lees ook

Binance wil handelaren tegen zichzelf beschermen met nieuwe functie

VIDEO: Binance Trading Tutorial For Beginners 2023 (STEP-BY-STEP-TO$100k)
Crypto Costa

Binance heeft nieuwe maatregelen geïntroduceerd om handelaren te beschermen tegen onbedoeld handelen zichzelf. Maar wat betekent dit precies?

Stel je voor dat je twee verschillende handelsprogramma's hebt die automatisch voor je handelen. Door een toeval kopen en verkopen deze programma's tegelijkertijd dezelfde cryptocurrency. Dit resulteert in een transactie waarbij je in feite met jezelf handelt. Dit wordt 'zelfhandel' (of self-trade) genoemd. Hoewel dit soms per ongeluk kan gebeuren, kan het leiden tot onnodige handelskosten. Dat meldt Binance in een blogpost.

Coinbase in de problemen, wat betekent dat voor bitcoin?

VIDEO: I’ve been trading for 1 week starting from 100$
Thomas Kralow

Het handelsvolume op de spotmarkt van Coinbase, één van de grootste cryptobeurzen ter wereld, daalde met meer dan 50 procent ten opzichte van vorig jaar. In het derde kwartaal van 2023 werd er voor 76 miljard dollar aan crypto verhandeld op Coinbase, wat een daling van precies 52 procent betekent ten opzichte van het derde kwartaal van 2022. Volgens het rapport van data-provider CCData is dit het slechtste kwartaal voor Coinbase sinds de beursnotering in 2021.

Lees ook

Trader verliest 0.000 aan stablecoins door een arbitragebot

VIDEO: Live Binance Futures Trading | $2000 profit just in minutes #crypto #scalping
Mak Crypto Signals

Een eigenaar met stablecoins heeft in paniek meer dan $100.000 verloren. Het gaat om de USDR, een stablecoin uitgegeven op het Polygon netwerk. Hij verkocht dit voor nul USDC en verloor daardoor zijn digitale fortuin.

Blockchain-trackingplatform Lookonchain deelt dat de USDR-stablecoin op 11 oktober zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor.

Een van de eigenaars van deze (niet zo stabiele) stablecoin ruilde 131.350 USDR in voor 0 USDC, waardoor een MEV-bot $107.000 aan winst kon sweepen en claimen. MEV staat voor Maximal Extractable Value, de maximale waarde die je met een bot uit een block kunt halen. Voorheen was dit de waarde die miners per block konden innen.

Lees ook

Ethereum heeft het moeilijk tegenover bitcoin: verliest 15 maanden op rij

VIDEO: $40,000 profits in one trade! Binance futures trading. #crypto #trading #binance #futures
Sats Income

De prijs van Ethereum's eigen token, Ether, heeft de laatste 15 maanden moeite gehad om zich te meten met Bitcoin. Tegen de huidige prijs van $1,551 voor ETH en $26,894 voor BTC bevindt Ethereum zich op het laagste niveau ten opzichte van Bitcoin sinds de overstap naar proof-of-stake (PoS). Maar wat betekent dit voor de toekomst van Ethereum?

Een deel van Ethereum's voortdurende zwakte tegenover Bitcoin is te zien in de stromen van institutioneel kapitaal. Bijvoorbeeld, tot en met 6 oktober hadden Bitcoin-specifieke investeringsfondsen dit jaar al $246 miljoen aangetrokken, terwijl Ethereum-fondsen in dezelfde periode een uitstroom van $104 miljoen zagen. Dat meldt CoinShares.

Zuid-Koreanen hebben ,1 miljard aan cryptovaluta

VIDEO: $100 to $10,000 Binance Futures Day Trading Strategy Guide For Beginners
CryptoJack

Volgens de Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea is de marktkapitalisatie van cryptovaluta in het land met 46% gestegen vergeleken met het half jaar ervoor.

Voor het onderzoek bekeek de FSC 35 exploitanten van virtuele activa in Zuid-Korea. Maar liefst 26 hiervan zijn cryptobeurzen. Met deze informatie heeft de FSC vervolgens enkele trends aangekaart voor het eerste half jaar van 2023.

Lokale media melden dat de cryptomarkt een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt. Bitcoin steeg in deze periode met maar liefst 81% en daarmee groeide ook de algehele industrie.

De Zuid-Koreaanse sector voor digitale activa bereikte in de eerste helft van 2023 de totale marktkapitalisatie van $21,1 miljard.

Ook maakten Zuid-Koreaanse cryptobedrijven veel meer winst. Volgens de FSC steeg dit getal met 82%. In de eerste helft van het jaar kwam dat neer op $168 miljoen.

Lees ook

Charlie Munger (99): 'Bitcoin is de domste investering ooit'

VIDEO: NEW CRYPTO ARBITRAGE STRATEGY | XRP ARBITRAGE | 9% PROFIT | SIMPLE GUIDE
Alex Cryptocurrency

Charlie Munger, de vice-voorzitter van Berkshire Hathaway, is geen fan van bitcoin. Waar hij al jaren veelvuldig zijn mening over cryptovaluta verkondigt, deed hij dat afgelopen week op een online conferentie opnieuw.

De miljardair was te gast bij Zoomtopia, een conferentie van communicatietechnologiebedrijf Zoom. De Amerikaan was uitgenodigd om een keynote-toespraak over AI te houden, die samenviel met de lancering van nieuwe en op AI gebaseerde innovaties door het bedrijf.

Toen hem werd gevraagd naar zijn kijk op de grootste cryptocurrency ter wereld, antwoordde Munger:

“Laat me niet beginnen over bitcoin. Dit is de domste investering die ik ooit heb gezien.”

Lees ook

Nieuw BitVM-voorstel brengt smart contracts naar Bitcoin

VIDEO: $7 investment $80 profit 😎 Live Bitcoin Trading With 125X Leverage #scalping #futurestrading
Mak Crypto Signals

Bitcoin (BTC) ontwikkelaar Robin Linus heeft een nieuwe benadering gevonden om willekeurige berekeningen op bitcoin mogelijk te maken via BitVM, zonder dat er een soft fork nodig is. De ontwikkelaar zegt dat de technologie "elke berekenbare functie op Bitcoin kan verifiëren."

Het voorstel van Linus, getiteld "BitVM: Compute Anything on Bitcoin", schetst een methode voor bitcoin om zoals ethereum (ETH) met smart contracts te laten werken zonder dat het protocol in gevaar komt.

Lees ook

Arthur Hayes: "BlackRock kan bitcoin fundamenteel veranderen"

VIDEO: CRYPTO: IT'S HAPPENING (IMPORTANT)
MoneyZG

Arthur Hayes, de voormalig CEO en medeoprichter van BitMEX, waarschuwt voor een toekomst waarin BlackRock's entree bitcoin op fundamenteel niveau kan veranderen. In een nieuw interview met Tom Bilyeu erkent Hayes dat de komst van een Spot Bitcoin ETF van BlackRock voordelen heeft voor bitcoin, maar ziet hij ook grote gevaren.

Volgens Hayes kan de komst van een Spot Bitcoin ETF de traditionele financiële wereld veel teveel invloed geven op de industrie.

Lees ook

Makers Wasabi Wallet stellen Coinjoin API beschikbaar

VIDEO: Turn $10 into $1000 (Binance Futures Trading) Part 2 | Bitcoin Scalp Trading Tutorial
Inspector Mindblow

De makers achter de bitcoin wallet Wasabi stellen hun Coinjoin API beschikbaar voor particulieren en bedrijven. Bedrijven kunnen nu gemakkelijker privacyfuncties aan hun bitcoinproducten toevoegen, zoals makers van hardware wallets, custodians en exchanges. Dat maakt het bedrijf achter de Wasabi Wallet, zkSNACKs, bekend in een persbericht tijdens de Bitcoin Amsterdam 2023 conferentie.

Met de Wasabi wallet zijn zogenaamde coinjoins mogelijk. Dat zijn zogenaamde collaboratieve bitcointransacties die gebruikers beschermen tegen privacyschendingen. Coinjoins stellen zowel individuen als bedrijven in staat om hun privacy op het openbare bitcoinnetwerk te herstellen.

Lees ook

Madeira krijgt een Bitcoin Business Hub

VIDEO: $1300 Live Trading Profit 🔥 | Live Binance Futures Trading #crypto #scalping
Mak Crypto Signals

Op de Bitcoin Amsterdam 2023-conferentie maakte President Miguel Albuquerque van Madeira bekend dat er een Bitcoin business hub in Madeira opgericht zal worden. Deze hub beoogt de technologische groei en Bitcoin-acceptatie in de regio te versterken.

President Albuquerque legde tijdens het gesprek de kernmissies uit van deze nieuwe entiteit: het bevorderen van technologische vooruitgang en het smeden van nieuwe allianties op het gebied van Bitcoin. Hij onthulde dat het concept ontstond dankzij de inspanningen van enkele gepassioneerde Madeirensen en nodigde anderen uit om zich bij dit vooruitstrevende project aan te sluiten.

Lees ook

Apple verwijdert MetaMask tijdelijk uit App Store: Wat is er aan de hand?

VIDEO:

Op 14 oktober is MetaMask enkele uren van Apple's App Store verdwenen, waardoor er opnieuw zorgen ontstonden over de relatie tussen grote technologiebedrijven en crypto-applicaties. MetaMask, dat beweert meer dan 30 miljoen gebruikers te hebben, is de software voor gebruikers om in contact te komen met een breed scala aan gedecentraliseerde Web3-applicaties (DApps). De voornaamste functie is het zijn van een wallet.

Gebruikers meldden dat de MetaMask-app niet meer zichtbaar was in de App Store. Het was voor Apple-gebruikers ook niet mogelijk om de applicatie van de MetaMask-website te downloaden. Een woordvoerder van MetaMask benadrukte dat het probleem niet gerelateerd was aan een beveiligingsincident of kwaadwillende activiteit.

Lees ook

U.S. SEC Laat Deadlines Verstrijken Zonder Beroep in Grayscale's Bitcoin ETF-Zaak

VIDEO:

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft geen beroep aangetekend tegen een rechtbankbesluit omtrent de Grayscale spot bitcoin ETF. Deze rechtstzaak eindige in het voordeel van Grayscale's voorstel om zijn bitcoin trust (GBTC) om te zetten naar een spot bitcoin exchange-traded fund (ETF).

De kern van Grayscale's argument was dat, aangezien de SEC eerder overeenkomsten had goedgekeurd om fraude bij bitcoin futures ETF's te voorkomen, dezelfde benadering ook zou moeten gelden voor hun spot bitcoin ETF. Beide fondstypen zijn namelijk gebaseerd op de prijs van bitcoin. De rechter omschreef de afwijzing door de SEC als "willekeurig", omdat de SEC niet duidelijk had gemaakt waarom vergelijkbare producten verschillend werden behandeld.

Lees ook

Sources


Article information

Author: Joshua Lawson

Last Updated: 1697847603

Views: 724

Rating: 4.6 / 5 (58 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Joshua Lawson

Birthday: 2014-09-01

Address: 5421 Daniel Rapids, Ramirezstad, WV 75439

Phone: +4063767786237945

Job: Actor

Hobby: Surfing, Astronomy, Snowboarding, Bowling, Photography, Meditation, Running

Introduction: My name is Joshua Lawson, I am a expert, spirited, skilled, fearless, risk-taking, resolute, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.