header banner
Default

Pas op: het account van de uitvinder van Ethereum, Vitalik Buterin, is gehackt - BLOX | Nieuws


Zaterdagochtend werd het Twitteraccount (X) van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin getroffen door een hack. Een onbekende aanvaller maakte gebruik van Buterins X-gebruikersnaam om een phishing-link te verspreiden.

De slachtoffers verloren waardevolle tokens en NFT’s (Non-Fungible Tokens) uit hun wallets.

Wallet leeggeroofd door hackers

VIDEO:

Wie trapt daar in zou je zeggen? De slachtoffers werden verleid door de schijnbare steun van Vitalik Buterin en werden naar de phishing-site gelokt met het vooruitzicht om een ConsenSys NFT-herdenkingsmunt te bemachtigen. Echter, nadat ze een transactie op de frauduleuze site hadden bevestigd, ontdekten ze tot hun schrik dat hun wallet was leeggehaald.

Consensys is een particulier blockchain-softwaretechnologiebedrijf opgericht door Joseph Lubin en gevestigd in New York City. Dat heeft verder niets met dit verhaal te maken, maar leuk om te weten.

Bijna 7 ton aan waarde gestolen

VIDEO:

Volgens gegevens van Etherscan bevat de wallet van de hacker op dit moment activa ter waarde van meer dan 390.000 dollar. Crypto-onderzoeker ZachXBT merkte echter op dat de hacker op een gegeven moment voor minstens 691.000 dollar aan gestolen buit had verzameld.

Het gestolen bezit omvatte ook een stukje NFT-geschiedenis: de allereerste Larva Labs Crypto Punk die door een lid van het grote publiek was geclaimd, zoals gemeld door een X-gebruiker.

De bewuste tweet is inmiddels verwijderd, en sinds het incident heeft Vitalik Buterin geen berichten meer geplaatst op zijn X-account. Het blijft vooralsnog onduidelijk hoe het account precies is gehackt.

Autoriteiten onderzoeken momenteel de zaak om de identiteit van de dader te achterhalen en eventuele verdere beveiligingsmaatregelen te overwegen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Veiligheid blijft belangrijk

VIDEO:

Dit nieuws vestigt de aandacht op de noodzaak voor gebruikers om extra voorzichtig te zijn bij het omgaan met online financiële transacties en om te zorgen voor de beveiliging van hun digitale wallets.

Gelukkig hoef je als BLOX-gebruiker hier niet druk om te maken. BLOX maakt gebruik van ‘cold storage’ – dit betekent dat de zogeheten private keys volledig offline worden bewaard. Deze keys heb je nodig als je een transactie wil uitvoeren. Dit maakt de BLOX-app extreem veilig in gebruik.

Sources


Article information

Author: Amber Thompson

Last Updated: 1699795802

Views: 1188

Rating: 4.9 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amber Thompson

Birthday: 1966-11-26

Address: 295 Jenna Forks, Lauraville, AL 71409

Phone: +4179127031408894

Job: Surveyor

Hobby: Surfing, Photography, Survival Skills, Archery, Coin Collecting, Scuba Diving, Metalworking

Introduction: My name is Amber Thompson, I am a courageous, talented, honest, welcoming, unwavering, risk-taking, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.