header banner
Default

BtcTurk, yardım kuruluşlarına kripto para yardımı sağlar


Tam Boyutta Gör
Türkiye, 10 ili vuran büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. Depremden etkilenen bölgeler için yardım seferberliği sürüyor. Yardım toplayan kurumlar kripto paralar ile de bağış kabul etmeye başladı. Özellikle de yurt dışından yardım yapmayı düşünen kişiler için kripto para ile yardım imkanı büyük kolaylık sağlıyor.

AHBAP Kurucusu Haluk Levent’in kapısını araladığı kripto bağışları yaygınlaşıyor. Kripto para borasası BtcTurk, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Hayata Destek, Temel İhtiyaç Derneği (TİDER) ve Türk Kızılayı için kripto cüzdanlarının oluşturulduğunu açıkladı. Oluşturulan cüzdanlarla bu kurumlara kripto para bağışı alınmaya başlandı. 

Borsa, cüzdanlara Bitcoin(BTC), Etheruem (ETH), ve Tether (USDT) cinsinden kripto para bağışı yapılabileceğini açıkladı.

Cüzdan adresleri ve detaylar: http://donation.btcturk.com

Bağışlar TL'ye çevrilecek ve komisyon alınmayacak

Cüzdan adreslerine bütün kripto para platformlarından bağış yapılabeilceği ifade edildi. BtcTurk, gönderilen bağışların otomatik olarak TL’ye çevrileceğini ve bu işlemlerden herhangi bir komisyon alınmayacağını bildirdi.

AHBAP kurucusu Haluk Levent, dün MASAK ile görüşerek, kripto para ile yardım kabul edeceklerini açıklamıştı. Levent’in paylaştığı hesaplara kısa sürede milyonlarca liralık destek ulaştı. Yurt dışından bağış yapmak isteyenler, kripto paralar sayesinde daha hızlı ve daha düşük işlem ücretleriyle bağış yapabiliyor. 

Özellikle yurt dışından gelen bağışların afetzedelere bir an önce ulaşması için kripto bağışlarının önemli olabileceği belirtiliyor. Uzmanlar, nakdi yardımların çok önemli olduğunu ifade ediyor. Kripto paralar ile bağış kampanyalarına daha fazla katılım olması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

Sources


Article information

Author: Tina Williams

Last Updated: 1698427442

Views: 1075

Rating: 4.9 / 5 (78 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tina Williams

Birthday: 1989-07-07

Address: 383 Frye Rest, Rodriguezhaven, IN 67622

Phone: +4597091375183137

Job: Translator

Hobby: Card Games, Gardening, Yoga, Hiking, Horseback Riding, Hiking, Table Tennis

Introduction: My name is Tina Williams, I am a unreserved, skilled, persistent, dedicated, treasured, capable, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.