header banner
Default

Ejendomme, der er bemærkelsesværdige, sælges af staten


Det er ikke første gang, at staten sætter ikoniske ejendomme til salg. Tidligere har man for eksempel kunnet købe Egon Olsens yndlingsfængsel.

Drømmer du om at eje et tidligere badehotel et stenkast fra Hornbæk Havn med panoramaudsigt over Øresund?

Eller måske et historisk bibliotek midt i København, hvis facade er prydet af otte store søjler og indvendigt har plads til mere end 30.000 bøger?

Så har du nu chancen.

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, har netop sat to spektakulære ejendomme til salg. Og prisen?

Den kan du selv være med til at fastsætte.

Herlighed i Hornbæk

VIDEO: 20 Super Weird Properties Worldwide: Welcome to Surreal Estate!
MINDS EYE DESIGN

Den første ejendom er kendt under navne som både Klinikken, Kurbadet og Fysiurgisk Hospital. Det skyldes, at ejendommen siden sin opførelse i 1935 har skiftet udseende og funktion flere gange.

Først husede bygningen ud til vandet Hornbæk Badehotel. Omkring midten af 1950’erne blev ejendommen ombygget til hospital, og i dag huser den Rigshospitalets Klinik for Rygmarvsskader.

Den enorme ejendom, der nu er sat til salg, rummer 5442 kvadratmeter.

Udbyderen Freja Ejendomme peger selv på muligheden for at genetablere dens oprindelige funktion som hotel og kurbad eller at lave boliger tæt på vandet.

- Det er ikke hver dag man sætter en ejendom som denne på markedet, og vi er selvfølgelig utrolig glade for, at Region Hovedstaden har vist os denne tillid og bedt os om at sælge den. Det er en ikonisk bygning, som har nogle helt ekstraordinære kvaliteter og som alle i lokalområdet kender, skriver Christina Jørgensen, administrerende direktør i Freja Ejendomme, i en pressemeddelelse.

De mange kvadratmeter byder blandt andet på en stueetage med en loftshøjde på omkring fire meter, svømmehal med varmtvandsbassin og omklædningsrum, samt produktions- og anretterkøkken.

Selvom ejendommen nu sættes til salg, forbliver hospitalet i drift indtil fraflytning omkring midten af 2023.

Der er med andre ord ikke en udbudspris på ejendommen, da potentielle købere selv skal komme med et bud.

Historisk bibliotek

VIDEO: (SOLD) Beautiful 17th Century Character Home with Garden - €246,750
LBVImmo Sarl Estate Agency

Den anden spektakulære ejendom, der netop er blevet sat til salg af staten, er Det Classenske Bibliotek. Ejendommen blev bygget i 1795 som et offentligt bibliotek, og den husede på et tidspunkt en omfattende bogsamling på over 30.000 bøger.

Biblioteket, der ligger centralt i København mellem Amalienborg og Kastellet, er svært at overse.

Det skiller sig nemlig ud fra den tætbebyggede række af fleretagebyggeri ved, at facaden er prydet med otte store søjler i klassisk stil, som rager op fra bygningens førstesal til øverste etage.

- Denne ejendom i Amaliegade har en meget eksklusiv placering i byen, spændende og veldokumenteret historik, og så er det bare en meget smuk ejendom – både indvendigt og udvendigt – med spændende anvendelsesmuligheder, skriver Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme, i en pressemeddelelse.

Ved bibliotekets opløsning i 1863 blev de mange bøger fordelt til Københavns Universitetsbibliotek, som fik størstedelen af bøgerne, og Landbohøjskolens Bibliotek.

Fonden, der ejede biblioteket, solgte i 1917 ejendommen til staten, og året efter blev den fredet.

Heller ikke denne ejendom har en udbudspris.

Det er ikke første gang, at Freja Ejendomme sælger sådanne ejendomme for staten.

Fredet fyr og Olsen Banden-Fængsel

VIDEO: Købers eller Sælgers Marked? Ejendomsinvestering - Fordele og Ulemper ved køb eller salg af hus
Siky Ejendomme

Tidligere har de blandt andet haft Vridsløselille Fængsel, der er ikonisk for sin rolle i Olsen Banden-filmene, og et fredet fyrtårn på en ø udbudt til salg.

Sidstnævnte fyr lå placeret på den privatejede ø Hjelm i Kattegat omkring ti kilometer sydøst for Ebeltoft.

Fyret på det knap 18.000 kvadratmeter store grundareal havde indtil da tilhørt Søfartsstyrelsen, men blev i juni 2021 solgt til Niklas Nikolajsen, der har tjent en formue på investering i kryptovalutaen Bitcoin.

Bitcoin-investoren vandt budrunden om ejendommen, der også blev sat til salg uden udbudspris, og købte fyret for 3,25 millioner kroner.

Sources


Article information

Author: Adam Sullivan

Last Updated: 1698108721

Views: 935

Rating: 3.9 / 5 (98 voted)

Reviews: 98% of readers found this page helpful

Author information

Name: Adam Sullivan

Birthday: 1991-07-17

Address: 908 Ryan Route Suite 368, Carrstad, SC 28688

Phone: +4013060661138424

Job: Construction Manager

Hobby: Coffee Roasting, Running, Traveling, Web Development, Beekeeping, Cooking, Hiking

Introduction: My name is Adam Sullivan, I am a treasured, audacious, priceless, capable, accomplished, irreplaceable, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.