header banner
Default

Archieven Stablecoin Nieuw


Op deze pagina vind je al het belangrijke stablecoin nieuws. Dat betekent dat we je de laatste informatie geven over stablecoins. Maar laten we beginnen met de basis.

Wat is een stablecoin? 

Wat zijn stablecoins? Onder Stablecoins scharen we projecten als Libra (facebook’s stablecoin), Tether (USDT) en toekomstige stablecoins. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cryptomunten die landen aan het ontwikkelen zijn. Stablecoins zijn munten die de koers van een traditionele valuta aanhouden en in sommige gevallen gekoppeld zijn aan goud. 

Het concept van stablecoins 

Stablecoins zijn geboren om het volatiliteitsprobleem op te lossen. Ze zijn ontworpen om een stabiele waarde te hebben, om ze echt nuttig te maken in reële omstandigheden zoals het kopen en verkopen van producten en diensten. Cryptocurrencies hebben uiteraard veel goede eigenschappen. Echter, kan het soms lastig zijn om “gewone” producten met cryptomunten aan te schaffen aangezien de waarde van de verschillende munten snel veranderen. Tot nu toe, als je Bitcoin in rekening brengt voor je services of producten, is de fluctualiteit zo hoog dat je voortdurend de prijzen zou moeten verhogen en verlagen.  

Hoe worden stablecoins gemaakt? 

Als je stablecoin nieuws volgt, zul je zien dat er naast de stabiliteit geen groot verschil is tussen stablecoins en altcoins. Ze zijn gebaseerd op de blockchain en bieden een efficiëntere manier om geld te verzenden. Het stablecoin nieuws kan voornamelijk gaan over: 

Stabiliteit door de coin te koppelen aan een fiat valuta 

Eén munt is bijvoorbeeld gelijk aan één dollar, wat er ook gebeurt. Het is dus niet logisch om met de stablecoin te speculeren, omdat je alleen maar risico’s toevoegt aan een investering die hetzelfde resultaat zou opleveren als wanneer je in dollars zou investeren. Tether (USDT) is een voorbeeld van een stabiele dollar gekoppeld aan de dollar. 

De meest waarschijnlijke fiat-valuta’s voor deze transacties zijn: USD, EUR en GBP. Het grootste nadeel van deze benadering is dat de crypto zijn onafhankelijkheid verliest en geen oplossing meer biedt tegen centralisatie. 

De koppeling van de coin met een grondstof

Het volgt hetzelfde idee als bij een fiat-valuta, maar in dit geval wordt de waarde gekoppeld aan de prijs van een grondstof zoals goud, zilver, enz. In dit geval handhaaft de crypto min of meer de onafhankelijkheid of is in ieder geval niet rechtstreeks afhankelijk van een centrale bank. 

Ondersteuning van de crypto met verschillende middelen

Er zijn meer complexe benaderingen. Als je bijvoorbeeld stablecoin nieuws volgt, is de kans groot dat je hebt gelezen over Libra, de cryptocurrency van Facebook. Libra wordt ondersteund door activa met een laag risico, zoals fondsen, deposito’s en fiat-valuta’s. 

Andere manieren hoe stablecoins gekoppeld kunnen worden 

Sommige coins proberen hun waarde stabiel te maken door algoritmen en slimme contracten (smart contracts). Om de waarde stabiel te maken, moeten ze de crypto echter koppelen aan een andere valuta, dus het is hetzelfde als het ondersteunen van de crypto met andere valuta, maar de meeste crypto’s zonder de reserves te hebben. Ook zijn er cryptomunten die wel reserves hebben zoals Tether. 

Hoe gebruik je stablecoin nieuws? 

Als je geïnteresseerd bent in stablecoin nieuwsberichten, moet je eerst onderzoeken hoe ze de stabiliteit willen bereiken. Als ze aan slechts één middel zijn gekoppeld, ongeacht welk middel, is de kans groot dat direct beleggen in het oorspronkelijke actief veiliger en efficiënter is. Als de crypto echter verband houdt met verschillende activa is speculatie mogelijk.  
Een ander aspect van stablecoin nieuws is natuurlijk de ontwikkeling van de munten. Het is altijd interessant om nieuwe ideeën te kennen, want zelfs als veel van hen zullen falen, is het een geweldig gespreksonderwerp en investeringsmogelijkheid. 

Lees stablecoin nieuws op Newsbit! 

We hopen dat je gaat leren en je voordeel haalt uit ons stablecoin nieuws. Onze ervaren redactie voorziet je van alle belangrijke updates op het gebied van stablecoins en de ontwikkelingen van deze munten. Naast nieuws over stablecoins, voorzien wij je ook van nieuwsberichten over andere cryptomunten. Denk bijvoorbeeld aan Ripple nieuws, Cardano nieuws en Dogecoin nieuws. Deze nieuwsberichten bestaan uit ontwikkelingen van de munten, maar ook uit de financiële wereld. Zo hebben fiat valuta ook invloed op de koers van stablecoins. Alles hierover lees je op Newsbit. 

Sources


Article information

Author: Patricia Chambers

Last Updated: 1704025681

Views: 1104

Rating: 3.9 / 5 (105 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Chambers

Birthday: 2018-02-26

Address: 0010 Richard Rapids Suite 558, Brianville, ND 49749

Phone: +4255997997155997

Job: Astronomer

Hobby: Running, Video Editing, Stamp Collecting, Table Tennis, Embroidery, Beer Brewing, Woodworking

Introduction: My name is Patricia Chambers, I am a brilliant, forthright, intrepid, strong-willed, priceless, transparent, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.