header banner
Default

Deze enorme banken willen crypto klanten bedienen ondanks de problemen


Bitcoin institutionele adoptie gaat

Foto: Craig Hastings/Shutterstock

De crypto industrie is met het omvallen van Silicon Valley Bank, Signature Bank en Silvergate Bank drie belangrijke bankpartners verloren. Toch zijn grote banken nog steeds bereid om met cryptobedrijven samen te werken. Ook is de Digital Currecy Group (DCG) op zoek naar nieuwe bankpartners voor zijn verschillende bedrijven binnen de industrie, meldt CoinDesk, een dochterbedrijf van DCG.

📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

Grote crypto banken

VIDEO: Bitcoin KNALT t.o.v. Goud en aandelen | Klanten FTX tóch geld terug? | Crypto nieuws vandaag | #985
BLOX

De banken die alsnog crypto diensten willen aanbieden aan klanten zijn geen kleine namen uit de traditionele financiële industrie. Het gaat namelijk onder andere over Santander, HSBC, Deutsche Bank, BankProv, Bridge Bank, Mercury, Multis en Series Financial.

Volgens de informatie van CoinDesk heeft Digital Currency Group ook contact gezocht met BlackRock, JPMorgan Chase en Bank of America. Het is op dit moment onduidelijk of die partijen ook interesse hebben om met bedrijven uit de crypto-industrie samen te werken.

Western Alliance en Bridge Bank openen nog altijd rekeningen voor crypto-bedrijven, ondanks dat hun aandelenkoersen flink gedaald zijn. DCG heeft ook geprobeerd om contact te leggen met Revolut in het Verenigd Koninkrijk, United Overseas Bank in Singapore en Bank Leumi in Israël. Wat dat betreft zijn er nog voldoende opties over voor bitcoin (BTC) bedrijven.

Advertisement

Bankieren met restricties

VIDEO: Bitcoin adoptie wordt groter | banken willen steeds vaker crypto | #584
BLOX

Uit de berichten van Digital Currency Group kreeg blijkt verder dat crypto-bedrijven vaak wel bankieren met een hoop restricties. Bijvoorbeeld op de hoeveelheid exposure die deze partijen hebben op crypto.

Op woensdag heeft een vertegenwoordiger van Digital Currency Group nog een vergadering op de planning staan met de Senate Banking Committee over het omvallen van Silicon Valley bank, Signature Bank en Silvergate Bank.

Alles bij elkaar is het duidelijk dat hier het laatste woord nog niet over is gesproken. Ondertussen blijft de bitcoin koers profiteren van de ellende bij de Amerikaanse banken. Op het moment van schrijven breekt de BTC prijs zelfs de $26.000.

Sources


Article information

Author: Sandra Park

Last Updated: 1699363203

Views: 1170

Rating: 3.5 / 5 (112 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sandra Park

Birthday: 1980-11-26

Address: 65807 Ball Squares, East Patrickstad, ND 20296

Phone: +4072567230489675

Job: Air Marshal

Hobby: Stargazing, Scuba Diving, Coin Collecting, Coffee Roasting, Wine Tasting, Whiskey Distilling, Running

Introduction: My name is Sandra Park, I am a accessible, tenacious, lively, risk-taking, Precious, priceless, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.