StrongBlock (STRONG) maakt met het mogelijk om in een paar simpele stappen een passief inkomen te creëren door een node op te zetten. Om een node op te zetten, heb je STRONG nodig. Iedere dag ontvang je als beloning hiervoor een reward. Passief inkomen is bijna nooit écht een passief inkomen, maar in dit geval wel. En een passief inkomen, dat wil toch iedereen?
Benieuwd naar wat STRONG is, wat een node is en hoe je met STRONG nodes opzet? In dit artikel vind je wat je moet doen, hoeveel passief inkomen je hiermee per dag verdient, maar ook wat de nadelen zijn en waarvoor je op moet passen.
Bekijk snel
Wat is StrongBlock (STRONG)?
StrongBlock heeft als token STRONG: token met focus op de toekomst van blockchain. Blockchain is namelijk best ingewikkeld, zeker voor beginners. De missie van STRONG is juist om de blockchain én het profiteren daarvan mogelijk te maken voor iedereen. Met STRONG en de daarbij behorende nodes die je kunt creëren zonder allerlei moeilijke en technische stappen, is het voor iedereen mogelijk om hiermee dagelijks een passief inkomen op te bouwen.
In een eerder artikel staat alles uitgelegd wat je moet weten over STRONG. Hierin vind je nog meer informatie over hoe STRONG ontstaan is en het team achter STRONG bijvoorbeeld.
Dit artikel focust zich op de nodes die je kunt opzetten met STRONG. Dit gaat dus weer een stap verder dan enkel coins kopen. Overigens betekent dit dus niet dat je niet los in STRONG kunt investeren. Dat kan namelijk ook gewoon, bijvoorbeeld via Binance, alleen verdien je dan geen passief inkomen.
Wat zijn STRONG nodes?
Een node is de software op een computer die verbinding legt met de cryptocurrency en transacties valideert. Simpeler gezegd: het komt neer op een systeem dat het blockchain netwerk runt en beveiligt. Als een node een transactie valideert, gebeurt dit volledig automatisch. Op deze manier worden de transacties nog anoniemer uitgevoerd. Draai je zelf een node? Dan zorg je dus voor een stap extra van het decentraliseren van de blockchain. Door hier aan deel te nemen en dit te stimuleren, ontvang je rewards.
De Nederlandse vertaling is knooppunt.
De meesten zullen de Bitcoin nodes kennen. In dit artikel lees je uitgebreid wat een (Bitcoin, BTC) node is en wat een node doet. Je hebt in ieder geval zelf software nodig.
Naast BTC, heeft StrongBlock het ook mogelijk gemaakt om nodes te draaien. Ze stimuleren dit, zodat alles rondom StrongBlock nog meer gedecentraliseerd raakt.
Op de website van StrongBlock kun je heel makkelijk zelf een node opzetten. Zij hebben de node als een service. Normaal gesproken is zelf een node opzetten ontzettend moeilijk. De oplossing van StrongBlock is om dit voor jou te doen. Iedereen kan dus meedoen, want het enige dat je moet doen is STRONG aanschaffen, in je Metamask zetten en de stappen verderop in dit artikel volgen. Hierna ontvang je direct rewards.
NaaS-tool
Er zijn inmiddels al meer dan 225.000 nodes gecreëerd op het moment van schrijven. Hun motto: “make a node, make a difference to be part of the blockchain revolution”.
Hoe is dit proces versimpeld en geautomatiseerd? Met de gebruiksvriendelijke NaaS-tool. NaaS staat voor Node as a Service. Dit is de tool die het mogelijk maakt.
Make a node, make a difference
Het opzetten van een STRONG node: stap voor stap
Nodes opzetten is normaal gesproken ingewikkeld. STRONG heeft ervoor gezorgd dat je dit met dit stappenplan heel makkelijk doet:
Stap 1: koop 10 STRONG
Om één node te kopen, heb je 10 STRONG nodig. Je kunt STRONG aankopen via een exchange, door eerst andere coins aan te schaffen. Heb je jouw coins aangeschaft? Zorg dan dat deze in je Metamask of WalletConnect komen. Via een DEX (decentralized exchange) zoals UniSwap of SushiSwap zorg je ervoor dat je jouw coins swapt voor STRONG.
Je kunt STRONG ook via bijvoorbeeld KuCoin aanschaffen. Heb je dit gedaan? Door naar de volgende stap.
Als je nog niet eerder STRONG in je Metamask hebt gehad, dien je de token toe te voegen door op 'add token' te klikken bij het bevestigen.
Stap 2: Metamask & ETH netwerk
Zorg daarnaast dat je nog genoeg ETH in je Metamask hebt staan, om de gasfees te betalen. Je leest verderop in het artikel meer over de gasfees.
Heb je 10 STRONG gekocht? Ga naar de website van StrongBlock en zorg dat het Ethereum netwerk geselecteerd staat.
Je kunt binnenkort ook via het Polygon netwerk nodes opzetten, maar daarvoor heb je NFT’s nodig.
Stap 3: geef je node een naam en creëer je node
Klik op ‘create node’. Hier kun je je node een naam geven. Ook kun je de node een beschrijving geven. Ben je van plan om meerdere nodes op te zetten? Dan kun je bijvoorbeeld de datum van creëren vermelden in de beschrijving, zodat je voor jezelf een duidelijk overzicht hebt.
Daarna lees je de algemene voorwaarden en accepteer je deze. Hierna klik je ‘create Ethereum node’. Binnen één minuut heb je de stappen doorlopen en heb je met 10 STRONG 1 node gemaakt. Het kan ongeveer 30 minuten duren voordat je node zichtbaar is onder het kopjes ‘my nodes’.
Een kind kan de was doen. Alle stappen staan ook duidelijk uitgelegd op de website van StrongBlock.
Ook in de video hieronder volgt het stappenplan voor het opzetten van een STRONG node:
Gasfees
Omdat STRONG een ERC-20 token is, heb je te maken met gas fees. Je betaalt dus geld voor het mogelijk maken van de transactie op dit netwerk. Het nadeel van de gasfees op het ETH netwerk is dat deze enorm hoog uit kunnen vallen. Vaak zie je dat in het weekend of in de nachten de gasfees lager zijn. Kijk dus goed op het moment van swappen of je het de hoge kosten waard vindt, of dat je liever even wacht tot een beter moment. Je kunt namelijk de transactie nog annuleren.
Een manier om de gasfees in de gaten houden, is door gebruik te maken van de Ethereum gas price extensie. Deze kun je downloaden als je hierop zoekt binnen Google en toevoegen aan je extensies. Op deze manier zie je dat de prijzen in gasfees per dag en zelfs per uur verschillen. Dit kan je dus een hele hoop geld besparen, omdat de gasfees makkelijk boven de $100 per transactie uit kunnen komen. Toch zonde van je geld.
Vanaf het moment dat je een node hebt gemaakt, begin je met passief inkomen verdienen. Doordat jij de node hebt opgezet, valideer je transacties. Hiervoor ontvang jij een beloning in de vorm STRONG-tokens. Op de website zie je aan de rechterkant staan ‘Ethereum node rewards’ waarin je letterlijk je passief inkomen op ziet lopen.
Per dag verdien je ongeveer 0.1 STRONG. Begin je halverwege dag met je node? Dan ontvang je voor die uren dat je node draait je rewards.
De 0.1 in rewards wordt gebaseerd op de blocks die gerund worden. Als er minder dan 7000 blocks zijn gecreëerd die dag, zul je dus niet exact de 0.1 STRONG ontvangen. Dit gebeurt zodra de 7000 wel compleet zijn. Het kan dus zijn dat niet exact overeenkomt met de 24 uur.
Binnen ongeveer 100 dagen zit je dus op 10 STRONG. Met 10 STRONG kun je er dus voor kiezen om weer een tweede node op te zetten. Met 2 nodes verdien je per dag 0.2 STRONG. Met 2 nodes heb je dus binnen 50 dagen een nieuwe node opgezet. Reken vooral door, en tel uit je winst.
Aantal nodes | Hoe lang het duurt voordat je een nieuwe node kunt opzetten |
---|---|
1 node | 0.1 STRONG per dag = 100 dagen |
2 nodes | 0.2 STRONG per dag = 50 dagen |
3 nodes | 0.3 STRONG per dag = 33 dagen |
4 nodes | 0.4 STRONG per dag = 25 dagen |
De rewards zijn afkomstig van mining, nieuwe nodes, NFT staking en de bestaande nodes.
Claim je rewards
Rechtsboven waar je je rewards ziet, zie je ook staan ‘claim rewards’. Op ieder moment van de dag kun je dus je beloningen claimen. Per dag ontvang je 0.1 STRONG. Stel dat STRONG op dat moment $600 waard is, betekent dit dus dat je $60 per dag verdient. Je hoeft hier niets voor te doen. Je rewards lopen op zonder dat jij hiervoor je laptop hoeft op te starten.
Klik op ‘claim rewards’ en jouw opgebouwde STRONG komt in je Metamask te staan.
Als je uitgaat van 1 node, met een prijs die ongeveer gelijk blijft (wat uiteraard bij crypto’s bijna nooit het geval is) van 0.1 STRONG per dag, heb je ongeveer binnen 100 dagen je inleg eruit. Onthoud hierbij altijd: de waarde van STRONG kan stijgen, maar ook dalen.
Kies je er dus voor om na die 100 dagen jouw rewards te claimen en uit te betalen, en geen nieuwe node te draaien? Dan heb je in ieder geval je inleg eruit. Jouw ene, eerste opgezette node behoud je dan gewoon, waarmee je na het claimen van je rewards weer opnieuw passief inkomen genereert.
Wie zetten de nodes op?
Het team van StrongBlock heeft ontzettend veel ervaring en de leden hiervan staan openbaar benoemd op de website. In het artikel over STRONG lees je alles over de achtergrond van de token en wie er achter dit team zitten. Dit team heeft de NaaS-tool ontwikkeld.
Nodes en NFT’s
StrongBlock blijft zichzelf ontwikkelen. Zo is het sinds begin december 2021 ook mogelijk voor de gebruikers van het Polygon-netwerk om nodes op te zetten voor NFT-holders. Dit maakt deel uit van de ‘new service 2 smart contracts’ van Polygon. StrongBlock heeft dit ontwikkeld om hun eigen NFT's te promoten en deelnemers vroege toegang te geven tot nieuwtjes.
Ieder type van de NFT’s kun je staken. Daarvoor krijg je vervolgens ook weer rewards:
- Brons: 0.0125 STRONG, bij maximaal 1 node
- Zilver: 0.0300 STRONG, bij maximaal 2 nodes
- Gold: 0.0400 STRONG, bij maximaal 5 nodes
- Platinum: 0.0500 STRONG, bij maximaal 10 nodes
Daarnaast worden er regelmatig giveaways georganiseerd. Zo zijn er al regelmatig NFT’s verdeeld, die dan kunnen verschijnen onder ‘my nodes’. Om mee te doen, moest je in de week voorafgaand aan de loterij een node creëren.
Win je? Dan ontvang je dus een gratis NFT, die je vervolgens weer kunt staken zoals hierboven uitgelegd. De giveaway is in het leven geroepen om deze nieuwe update te stimuleren, het onder de aandacht te brengen en om te promoten om weer nieuwe nodes op te zetten.
Win je een NFT? Dan staat jouw wallet adres in het document op de website vermeld. Het enige dat je dan nodig hebt is ETH om de gasfees te betalen.
Heb je nog geen NFT om te staken? Dan zijn de StrongBlock NFT’s te koop op opensea.com.
Het risico van STRONG en nodes opzetten
Let wel op. Zoals bij alles dat met crypto te maken heeft: crypto is volatiel. De waarde van STRONG zakt en stijgt, wat dus ook betekent dat je bij het draaien van een node (waar je dus 10 STRONG voor nodig hebt) kans hebt op de waardedaling van 10 STRONG.
Zo heeft één STRONG de waarde van bijna $1200 gehad. Stel je voor dat je toen 10 STRONG had gekocht, ter waarde van $12.000. Op het moment van schrijven staat de prijs op $585. Dat scheelt nogal. Wees je hier dus bewust van.
Fees betalen
Daarnaast dien je iedere maand fees te betalen. De fee per maand is ongeveer $15. Je kunt dit per maand betalen, maar ook voor drie maanden vooruit. Als je dus drie maanden vooruit betaalt, kost het je $45.
LET OP: doe je dit niet? Dan raak je alles kwijt! Zet het dus, rood gemarkeerd, in alle agenda’s die je hebt, zodat je dit niet vergeet. Op de website staat ook duidelijk benoemd dat je op geen enkele manier jouw nodes terug kunt krijgen.
In de app zie je hoe lang je nog de tijd hebt om de fees te betalen. Zorg dus dat je regelmatig kijkt en dit steeds zo ver mogelijk vooruit betaald.
Een mogelijk nadeel zit ‘m ook nog in het volgende: je koopt 10 STRONG, die gaan in de pool. 60% daarvan wordt in de rewards pool gestopt. Dat betekent dat met jouw geld, nieuwe mensen worden betaald.
Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat de rewards per dag omlaag gaan. Je verdient dan nog steeds een passief inkomen, alleen wat langzamer. Hier is overigens nog geen sprake van.
Hoe koop ik Strong?
Strong kopen op Kucoin is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van STRONG.
- Meld je hier gratis aan bij Kucoin
- Druk bovenaan op Assets
- Druk op Deposit bij USDT
- Stel je Google Authenticator in (heel simpel)
- Genereer een eigen "Deposit Address" en kopieer deze.
- Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
- Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
- Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt - Koop Tether (USDT) en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
- Wacht totdat de USDT op Kucoin staat
- Ga op KuCoin naar Exchange en klik STRONG aan
- Koop de gewenste hoeveelheid Strong aan.
Conclusie
StrongBlock zorgt ervoor dat blockchain en het profiteren daarvan voor iedereen mogelijk is. Door nodes op te zetten met STRONG wordt de blockchain nog verder gedecentraliseerd.
Met 10 STRONG kun je 1 node opzetten op de website. Heb je dit gedaan? Dan ontvang je hiervoor als beloning 0.1 STRONG per dag. Je kunt ervoor kiezen om deze beloningen uit te laten betalen, of je kunt ervoor kiezen om met jouw nieuw verdiende 10 STRONG weer een nieuwe node op te zetten.
Zorg dat je je goed inleest, want 10 STRONG aanschaffen is een behoorlijke investering. De waarde van de token kan altijd zakken.
Op de website worden continu updates gegeven over nieuwe ontwikkelingen. Ook staat er een hele uitgebreide FAQ pagina waar je alle mogelijke vragen en antwoorden kunt vinden die je maar hebt. Staat je vraag er tóch niet tussen? Dan kun je je ook aansluiten bij de actieve community op Discord.
Heb je een vraag aan ons over dit project? Heb je andere vragen of zou je graag andere onderwerpen willen zien op ons website? Sluit je dan aan bij onze eigen AllesOverCrypto Facebookgroep.
Header: RODNAE/ Pexels.com
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.
De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.
De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.
Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.
Author: Janet Martin
Last Updated: 1704174722
Views: 1960
Rating: 3.8 / 5 (109 voted)
Reviews: 91% of readers found this page helpful
Name: Janet Martin
Birthday: 2005-09-06
Address: 338 Stephen Road Suite 098, Morrisville, AR 50164
Phone: +4486828811558789
Job: Article Writer
Hobby: Painting, Mountain Climbing, Swimming, Wildlife Photography, Yoga, Playing Guitar, Camping
Introduction: My name is Janet Martin, I am a bold, important, apt, sincere, persistent, strong-willed, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.