header banner
Default

Welkom op de website van autosport: 24H2CV, wat staat voor ACRT, of een portret van een jong vriendenteam


Table of Contents

    ACRT is een team gemaakt van drie jeugdvrienden, Gilles Guebels, Bastien Lorgé en Quentin Drèze. Ze droomden allemaal op een dag om deel te nemen aan een wedstrijd op het mooiste circuit ter wereld. En de meest betaalbare race om daar te komen was de 24H2CV.

    Tekst: Hugo Wolfs

    Wanneer kwam het idee om aan de 24H2CV deel te nemen?

    Het idee kwam in januari 2020 bij ons op, aanvankelijk was het slechts een voorbijgaand idee en na verloop van tijd werd het steeds concreter. Maar helaas, zoals u weet, is er Covid-19 geweest en heeft dat ons project stand-by gezet. Na de lockdown besloten we om een gebruikte race 2CV te kopen.

    Hoe lang heb je de auto voorbereid?

    Veel langer dan we aanvankelijk dachten. Omdat er veel elementen waren die we terug moesten brengen naar de FIA-normen, vooral vanuit het oogpunt van veiligheid (rolkooi, zetels, harnas…) evenals een nieuwe motor. Dus besloten we de auto volledig te demonteren en die opnieuw in elkaar te zetten van A tot Z. Hiervoor willen we onze teammanager en vriend, Quentin Drèze, bedanken, die, dankzij zijn technische kennis ons veel tijd en geld bespaard heeft, door bijvoorbeeld sommige onderdelen zelf te bewerken. Na 3 jaar en bijna 3500 uur werk waren we eindelijk klaar.

    Hoe heb je het team gedurende deze 24 uur gestructureerd?”

    “We hebben een rallyrijder gevraagd om zijn ervaring mee te nemen, hij heet Victor Burtomboy en Gilles, Bastien en Victor als rijders. Quentin is onze teammanager en we hebben ook enkele vrijwilligers om ons een handje te helpen tijdens het tanken. We danken hen voor hun hulp.”

    Wat zijn tenslotte je doelen voor deze race?

    “Het eerste doel is om te eindigen en maximaal plezier en ervaring te beleven. We willen ook verduidelijken dat we met elke ronde tijdens de race 7 euro per ronde kunnen innen voor een vereniging genaamd « Un geste pour Evalentine », het is een vereniging om kinderen met kanker te helpen.”

    2023-10-23

    Sources


    Article information

    Author: Matthew Lee

    Last Updated: 1699222803

    Views: 697

    Rating: 4.8 / 5 (96 voted)

    Reviews: 98% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Matthew Lee

    Birthday: 2002-11-21

    Address: 181 Wright Lodge, Lake Melissa, MT 06984

    Phone: +4720748338121522

    Job: Artificial Intelligence Specialist

    Hobby: Origami, Basketball, Aquarium Keeping, Pottery, Camping, Chess, Puzzle Solving

    Introduction: My name is Matthew Lee, I am a lively, unswerving, exquisite, important, resolved, unyielding, treasured person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.